Perusviikko toiminta

Jumalanpalvelus

 

SUNNUNTAISIN JUMALANPALVELUS KOUVOLASSA KLO 11.00

Sunnuntaisin pidettävä Jumalanpalvelus on toimintamme perusrungossa. Siellä pidetään esillä vahvasti Jumalan sanaa, yhteistä rukousta, ylistystä, erilaisia teemoja ja todistuksia. Sunnuntait on jokaisen kristityn peruskauraa.

Ehtoollinen on jaossa kuukauden 1. ja 3. sunnuntaina syyskaudella.

Jumalanpalveluksissa puhuvat seurakuntamme pastori, vanhimmat tai kutsutut vierailijat. Jumalanpalveluksien tarkemmat tiedot löydät viikkokalenterista.

Kuukauden 3. sunnuntai pyrimme järjestämään yhdessä Jumalanpalveluksen. Silloin myös mahdollisuus ruokailuun omakustannehintaan 10€. Syömme joko kirkolla tai menemme ravintolaan syömään. Ruokailuun ilmoittautuminen tekstiviestillä Kim 0442148168.

 

Jumalanpalvelus Kouvola

Miksi on tärkeää käydä säännöllisesti Jumalanpalveluksessa?

1. Jeesus itse antoi tästä esimerkin. Raamattu ilmoittaa meille että hän ”tapansa mukaan meni sapattina synagoogaan”. Niinkuin tavallisesti elämässä on että hyvät elämäntavat johtavat hyviin seurauksiin ja huonot huonoihin, niin myös tässä kohden on. Säännöllinen yhteys seurakuntaan oli Jeesukselle tärkeää.

2. Apostolit kehoittavat siihen monissa kohdin raamatussa. Yksi varoitus on mainittu mm. heprealaiskirjeessä ”Älkää jättäkö seurakuntanne kokousta, niinkuin joillakin on tapana.” Kehoitus on kirjoitettu tekstiympäristössä, jossa seurakuntaelämää viitataan rohkaisevaksi ja kehoittavaksi ympäristöksi, sekä suojaavaksi tekijäksi ihmisen luontaista epäuskoa vastaan.

3. Seurakunta on Jumalan suunnitelma, joka pysyy loppuun asti. Tämä salaisuus on ilmoitettu sekin Raamatussa. Seurakuntaa ei voita mikään, edes kuolema. Kun haluat olla mukana siinä mikä kestää ajanvaihtelut ja tyrskyt, kohtaat ne seurakunnan keskellä ja kautta Jumalan huolenpidon alaisena.

Suomessa tapahtuvasta Jumalanpalveluselämästä voit yleisesti lukea tästä Wikipedian artikkelista. Siirry artikkeliin tästä.

Voinko tulla Jumalanpalvelukseen vaikken usko tai kuulu vapaaseurakuntaan?

Vapaakirkollinen jumalanpalveluselämä noudattaa avointa mallia. Jokainen ihminen on oikeutettu kuulemaan Jumalan hyvää ilmoitusta ja siksi ovemme ja sydämemme on avoinna uusille ihmisille. Saat tulla rakentumaan, uudistumaan, tai ensikertaa tutustumaan kristillisen uskon sisältöihin Jumalanpalveluselämässämme. Evankeliumi on yhä Jumalan ilmoitus kaikille ihmisille!

Mitä Vapaakirkon Jumalanpalveluksessa tapahtuu?

Vapaakirkollinen Jumalanpalveluselämä on monimuotoista. Keskeisellä sijalla on yhteiset laulut, rukoukset ja Jumalan sanan opetus. Riippuen seurakunnasta musiikki ja muita seikkoja ajatellen, vapaakirkon elämä sunnuntain osalta voi näyttää hyvinkin erilaiselta, sisältö kuitenkin keskittyy Kristukseen – ihmisen ja Jumalan välisen suhteen alkuun ja hoitamiseen.

Seurakuntaamme tullessasi voit hyvinkin kohdata ihmisen, joka toivottaa sinut tervetulleeksi ja mahdollisesti vaihtaa muutaman sanan. Saat istuutua mihin päin kirkkosalia vaan – ylä tai alatasolle. Voit laulaa mukana tai olla laulamatta. Kokousta johtaa joku henkilö, joka kertoo mitä seuraavaksi Jumalanpalveluksessa tapahtuu. Tuo henkilö on joku seurakuntalainen. Laulujen lomassa voidaan pitää lyhyitä puheenvuoroja, rukoilla tai lukea vaikkapa raamatuntekstejä, katsoa jokin medialeike jne.

Tervetuloa mukaan 

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan seurakuntamme toimintaan. Kalenterista voit tarkistaa mitä on menossa juuri tällä viikolla. 

Seurakuntien yhteistyö

SEURAKUNTIEN YHTEYS

NE JOTKA HALUAVAT, LÖYTÄVÄT KEINOT...
ISÄ MEIDÄN RUKOUSILLAT KLO 18.00

YHTEISET TAPAHTUMAT

TERVETULOA MUKAAN!

OLAVIN SANA SYKSYLLE 2020 Walesilainen raamatunopettaja, tohtori Martyn Lloyd-Jones on sanonut. ”Ei ole suurempaa virhetulkintaa kristillisestä sanomasta kuin se, että se tarjoaa helppoa elämää ilman vaikeuksia ja taisteluita…ennemmin tai myöhemmin jokainen uskova huomaa, että kristityn elämä on taistelukenttä, ei leikkikenttä.”

Millaiset aseet meillä siinä taistelussa? Siitä kertoo mm. Efesolaiskirje 6:10-20. Mielenkiintoisen näkökohdan antaa myös Nicky Gumpel, kun hän kirjoittaa, että meillä on kolme asetta; rukous, evankeliumi ja yhteys.  Ensinnäkin meillä on mahtava rukouksen ase. Sitä käytettiin Suomen pelastamiseksi sodan vuosina ja saatiin nähdä ihmeitä. Rukouksen aseen käytöstä on Raamattu täynnä esimerkkejä. Mooses nousi Jumalan eteen kansan puolesta ja Jumala kuuli ja auttoi. Paavali pyysi seurakunnilta. ”Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niin kuin teidän keskuudessanne,” 2Tess 3:1

Toiseksi meillä on evankeliumin ja Jumalan Sanan ase. Meidän mielemme on taistelukenttä. Siellä käydään kovimmat taistelut. Hengellisen taistelun keskuksessa on meidän mielemme. Evankeliumin ihmeellinen lupaus on. ”2 Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.” 1 Joh 2:2 Mutta myös. ”2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” Room 12:2. Taistelua käydään, ei vain henkilökohtaisella tasolla, vaan siinä kulttuurissa, jossa elämme. Ennen kaikkea sanoma Jeesuksesta Kristuksesta on se, joka voi muuttaa mielen ja myös kulttuurin. Se on maailman voimallisin sanoma. Se on elämää muuttava. Se on kulttuuria muuttava. Se on maailmaa muuttava.

Kolmanneksi meillä on yhteyden ase. Jeesus rukoili omiensa puolesta. ”20 Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, 21 että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.” Joh 17:20,21 Yhteydessä ja rakkaudessa on voima. Ilmestyskirjassa kerrotaan, miten suuri joukko kaikista kansoista oli tullut Jumalan valtaistuimen eteen ylistämään yhdessä Häntä. Tervetuloa siis Isä meidän rukousiltoihin.

Työryhmän puolesta

Olavi Mäki-Patola

ISÄ MEIDÄN - KRISTITTYJEN YHTEISEN RUKOUKSEN ILLAT

Tausta:

  1. Keväällä 2016 Kymenlaaksossa oli Mahdollisuus muutokseen kampanja. Silloin meillä oli kokoaikainen rukousrinki kampanjan puolesta. Kampanjan loputtua jäi vahvana elämään ajatus jatkaa yhteistä rukousta eri seurakuntien ihmisten kanssa, kuten oli kampanjassakin tehty. Kampanjan jälkeen se ei kuitenkaan toteutunut mutta monen mieleen jäi kaipuu ja siemen yhteisen rukouksen jatkamiseksi ja nimenomaan siksi, että evankeliumi sai jalansijaa Kymenlaaksossa ja ihmiset alkaisivat etsiä Jumalaa ja löytäisivät Hänet.
  2. Joulukuussa 2017 tehtiin Pohjois-Kymenlaaksosta retki Turun Kristuspäivään. Jo menomatkalla bussissa nousi vahvana ajatus siitä, että tarvitsemme yhteistä rukousta oman maamme ja oman alueemme puolesta. Kristuspäivässä se vain vahvistui. Jumalan apua me totisesti tarvitsemme. Pääministeri Sipilä toi valtiovallan tervehdyksen Kristuspäivään. Hän luki myös Kyösti Kallion sodanaikaisen rukouksen maamme puolesta. Vaikka rukous on sodanajan rukous, miten ajankohtainen se on tänä päivänä, kun ajattelemme omaa isänmaatamme.

”Kyösti Kallion rukous” itsenäisyyspäivänä 6.12.1939.

Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä.

Sinä näet että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua. Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden tieltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä. Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulivat kansamme yli ja myrkyttävät sen. Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkiolentoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivän sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra armahda meitä. Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti. Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapauttavasta armostasi.

Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme. Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme sinun kauttasi, siihen me uskomme.

Armahda meitä. Aamen.

Seurakunnan ryhmät

RYHMÄT 

Ryhmien kautta pääset tutustumaan paremmin seurakunnan väkeen. Voit kasvaa kristittynä ja päästä jakamaan omia taakkojasi, sekä kuunnella mahdollisesti myös muiden. Ryhmissä olet saamassa ja antamassa – sen mukaan kuin haluat. Ryhmiä vetää seurakunnan luotetut veljet tai sisaret.

Seuraile ryhmien alkamista ja tapahtumia kalenterista. Voit myös soittaa ryhmän yhteyshenkilölle.

Rukouspäivä piiri

Seurakunnalla kokoontuva ryhmä rukouksen merkeissä. Ryhmä jakaa sanaa lyhyesti ja rukoilee sekä esirukoilee ihmisten puolesta.

Kokoontuu, joka tiistai klo 12.00

Yhteyshenkilö Seppo Iivanainen 0400922857

Äijäpiiri

Miesten oma ryhmä. Miehet kokoontuvat noin kahden viikon välein. Illassa syödään, keskustellaan ja saunotaan yhdessä.

Paikka vaihtelee, Kouvolan Vapaaseurakunta & Kouvolan Helluntaiseurakunta – suviranta. Seuraile kalenteria tai ota yhteys Markoon.

Yhteyshenkilö Marko Sillanpää 0503900672

Lähetyskahvit

Seurakunnalla kokoontuva ryhmä lähetyksen ajankohtaisista asioista kiinnostunut ryhmä. Rukoillaan, kahvitellaan, lauletaan ja kerrotaan lähetyksen asioita.

Kokoontuu, joka toinen keskiviikko klo 12.00

Yhteyshenkilö Kim Auvinen       0442148168

Tervetuloa mukaan 

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan ryhmiin. Kalenterista voit tarkistaa onko ryhmä menossa juuri tällä viikolla. 

LAPSI JA PERHETYÖ

LAPSET SU JUMALANPALVELUKSISSA KLO 11.00

 

Musiikkipainotteinen, leikkiin, soittoon, lauluun ja yhteiseen touhuun keskittyvä pyhäkoulu järjestetään joka sunnuntaina eli klo 11 alkaen. Jos kirkolla on ehtoollinen päättyy pyhäkoulu ennen ehtoollista, jotta lapset voivat perheidensä kanssa olla läsnä ehtoollisen vietossa.

YHDESSÄ-JUMIKSET

Kerran kuussa järjestetään koko seurakunnan yhteinen Yhdessä Jumalanpalvelus. Yhdessä Jumalanpalvelukseen kaikki, iästä riippumatta, ovat yhdessä kohtaamassa toisiaan ja Jumalaa. Lapset esittävät yleensä alkupuolella jonkin pyhäkoulussa opitun leikkilaulun seurakuntaväelle. Lisäksi lapsille on opetuksen aikana pieni askartelu tai muu puuha kirkkosalissa, lasten olohuoneessa.